S'ha produït un error en aquest gadget

dimecres, 31 de març de 2010

Beatriu, què llesta ets!!

El ratolí sóc jo : no em puc menjar el món, però aprendre a rosegar-lo sense prendre mal em pot salvar la vida
( i fer nous amics.de rosegament. ) La meva filla és una bona filòsofa. 3 hurres per ella!!

divendres, 19 de març de 2010

Quino

Jo vull ser com ell : brillant, irònic, tendre, surrealista, religiós i ateu alhora, i sobretot HUMÀ.

For Rous, my friendPer la teva cultura inmensa, i per les teves abraçades genuïnament tendres i sinceres.

dimarts, 16 de març de 2010

BellesaPer estudiar, meditar, fer Pilates o ioga, per entrar dins d'un mateix o dins d'un altre, per elevar-se. Per comprendre el Món.

diumenge, 14 de març de 2010

Heavy evening

The Kill ( penseu malament i encertareu!! )

Demà és dilluns. Alguns tindreu malsons per tornar a veure els pollastres plomats i amb piercings a llocs que preferiríeu no saber on els tenen. El Jared Leto canta bé, i el video està molt ben fet.
Ànims, que només falten 2 setmanes per les vacances. I un petó per la Tere, que demà no serà al dinar amb nosaltres. Jo sí que t'escolto, i sempre ho faré.
Poseu el volum ben alt, per cert!!

diumenge, 7 de març de 2010

Tàrrega i Tòkio, agermanats

Ja veieu que no pot ser, oi? És que som iguals en tot : en el domini de les llengües estrangeres, en l'educació, en l'esforç, en les vagues productives, en la salutació, en el vestir, en el turonet que es veu des de tots els pisos prominents, en el menjar saludable, en el cultiu de l'arròs, en la presentació del peix cru als supermercats, en la massificació de persones en actes culturals i sòcio-higiènics ( saunes ), en la velocitat dels transports per rail, en el domini del manga/mediamanga/mangantera, en l'espai dels hotels per dormir-hi i el preu adherit, en els nínxols on et pots encabir per dormir el son dels justos, en la proliferació d'urnes Made in China per a guardar-hi la pols dels morts, en la cultura mil·lenària, en l'admiració pel Jackie Chan i per l'alcalde de Tòkio, en el domini dels palets per dur-se el menjar a la boca i pèixer els nostres fills, en la cura i mètode per escriure d'una manera clara i entenedora, en els ideogrames sense doble sentit que fan servir, en l'harakiri com a art del suïcidi, en els artistes i escriptors venerats arreu sense Diada de la Flor i Paper Imprès que floreixen arreu de la contrada, en les escultures simbóliques i realistes, en la porcellana com a art, en els edificis primorosament decorats i restaurats,...

Ja ho veieu, som idèntics. ( Per això, el futbolista Nakamura se'n torna a casa sense recels ni odis contra els seus germans de calça curta i mitjó llarg blaugrana. )

Rita HayworthAi, les pel·lícules en blanc i negre, i els vestits de gasa blanca, i els cops de cap de la Hayworth! Ai, les bufetades a temps, i el glamour de Hollywood/Howd'youdo, i les ombres de pànic en les cantonades suggerents!! Ai, fumar i beure coses cares i anar a clubs amb entrada restringida ! Ai, les bates de llevar-se del llit amb plomes de marabú que pengen airosament dels turmells de les actrius! Ai, llevar-se pentinada i maquillada, sense ulleres ni bava que penja de la comissura de la boca, ni anar corrents a fer un pipi al lavabo! Ai, l'olor de cafè recent preparat a la cuina per una cuinera eficient i de parla hispana, emmidonada i amatent! Ai, la música de les pel·lícules, i les orquestres que toquen tant si neva com si plou o s'enfonsa el Titànic! Ai, el Glenn Ford, i el Henry Fonda, i el Gary Cooper, i el Burt Lancaster! Ai, els petons adúlters sobre les platges desertes! Ai, els homes galants de les pel·lícules que no exissteixen! Ai, el Jose Coronado que no deixa perdre el tren a l'Anita! Ai, quina escalfor a l'engonal! Ai, l'esquena i les cervicals!!

dijous, 4 de març de 2010

PeanutsPenso en ahir, una mala tarda, i el que en penja, papers, reunions, i un futur esquerdat per sempre, qui sap si refet amb tiretes o esparadraps o benes, mentre la meva integritat no corre perill però a la boca no se la pot fer callar, si hi ha ràbia de fa molt temps. No humiliar-me, no m'equivoco, no he de demanar perdó. Quant abans els que fan mal marxen de la teva vida, abans es refan les ferides.
TINDERSTICKS, tocant "Peanuts", recordo joventuts passades amb l'Snoopy com a eix filosòfic de fons.

dimecres, 3 de març de 2010

Lo promès és deute


Coreans al poder... i diem de quan fem l'ona que ens ha costat molt, i acabar-nos un llibre, i entendre al Montilla a Polònia. "Assombreu-vos!!" ( que vol dir, poseu-vos a l'ombra dels coreans )

Corea del Sud


Sóc una mica freaky, m'explico. He rebut un correu on els Coreans fan vertaderes proeses de coordinació ( i no parlo de posar els "i" allà on toca, en consonància amb la idea precedent i sense més comes de les necessàries ( polítics, apreneu-ne!!)) i aquesta és la banda sonora. I com que m'agrada tot el que és música i cultura, aquí us ho deixo.
Més enllà del que dic, no conec gran cosa més... A http://spanish.korea.net/hablemos.htm ens ensenyen coreà en espanyol.... Molt ben traduït, per cert!