Passa al contingut principal

TALAIOT

"Estava pensant... la cua aquesta, a la ce, la podríem treure. I aquest punt que sembla de pols entre aquestes lletres, també. M'agraden les coses clares... no sé, quan sento parlar als indígenes, és com si em fessin mal les orelles. Amb una aixada i un....com ni diuen d'allò?...si, home, allò de pedra que sembla una cabana... amb quatre llaunes i una pedra negra els podrà fer servei d'escola. Perquè, si no els agrada el nostre idioma, què hi farem. El seu ja no serveix de res. Bé, doncs guten tag i auf wiedersehen."

En contra de la política balear, i de tot el que representa matar una llengua. Perquè sense llengua no serem mai un poble. 

Comentaris

  1. Certament si hi ha una llengua que em done angoixa i de la veritable és l'alemany i, que et diré, ací a València també van fer el mateix, però si més no només posen l'anglès a les plàstiques i a la gimnàstica, però tot és començar, mentrimentres uns quatre seguim emprant la llengua dels nostres pares i iaios, no tenim un altre camí Cantireta, no és per caprici.

    Vicent

    ResponElimina
  2. El verd del teu bloc sintonitza amb la vaga, quina coincidència!
    És duríssim el que diu aquest personatge que acaba parlant en alemany.

    ResponElimina
  3. entre tots hem d'aconseguir que la nostra llengua no es convertisca en una llengua morta, ha sobreviscut com a mínim a tres segles d'inclemències, tan agradable com és viure des del respecte!

    ResponElimina
  4. sa meua petita aportació desde sa illa del vent : pens que deuen tenir es cap ple de pardals , en aquest cas de " capsotis " , un pardal ( dic pardal amb tota s´intenció , ja que a mallorca pardal significa, apart d´ocell i beneit , bamb`l o tonto , també significa titola o menbre genital masculi , dir rapit , també mabre , que no marbre ), un pardal tossut que quan es veu engabiat és dona de tocs al cap fins a morir . Aquest governants pardals també moriran de caparroteria .

    sayonara ( el xinu , que no xines, segons els catedratics de sa llengo baleà , quin doi ) perque sembla que qüasi te més supremacia que el propi idioma germanic , que no germà.

    ResponElimina
  5. Penso que està més viva que mai, però l'hem de mimar...
    Volia posar el logo de la vaga dels mestres mallorquins i no me n'he sortit, hauré de buscar reforços...
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Em costa d'imaginar perquè aniquilar una llengua els fa sentir millors. Força als docents de les illes.

    ResponElimina
  7. Llegint el teu post he sentit basarda, m'ha semblat tan real!
    Clar que fa 300 anys que ho proven...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Càntirs trencats, nanses desaparellades, torns que van com volen...aquí hi cap tot!

Entrades populars