S'ha produït un error en aquest gadget

divendres, 27 de setembre de 2013

TALAIOT

"Estava pensant... la cua aquesta, a la ce, la podríem treure. I aquest punt que sembla de pols entre aquestes lletres, també. M'agraden les coses clares... no sé, quan sento parlar als indígenes, és com si em fessin mal les orelles. Amb una aixada i un....com ni diuen d'allò?...si, home, allò de pedra que sembla una cabana... amb quatre llaunes i una pedra negra els podrà fer servei d'escola. Perquè, si no els agrada el nostre idioma, què hi farem. El seu ja no serveix de res. Bé, doncs guten tag i auf wiedersehen."

En contra de la política balear, i de tot el que representa matar una llengua. Perquè sense llengua no serem mai un poble. 

diumenge, 22 de setembre de 2013

EM VAN PLANTAR


EM VAN PLANTAR from Alba Pifarré Amigó on Vimeo.

NOT(ÍCI)A U:

Alba...gràcies! Anna...gràcies! I tantes gràcies va tenir la Tardoral que no cap aquí, ni en els meus llavis, l'afecte que, sempre generós, us dedico quan recito. Un somriure emocionat traspassa aquestes línies per arribar de pantalla a pantalla. (En propers dies tindreu foto de grup, presentació i poemes escollits)

NOT(ÍCI)A DOS:

La cantireta és finalista d'un premi AQUÍ. 

dimarts, 17 de setembre de 2013

AI, FIL MUSICAL!

www.funjdiaz.net

 El tsunami musical que avançava des de Portugal tenia mal pronòstic: a Zamora s'ensenyava a cantar fados en lloc de sarsuela. El Govern, ingovernable des de la caiguda de la comissió olímpica, havia après, d'un enxaneta esquirol, a fer castells a l'aire. I a la ràdio sonava aquella cançó tan bonica: "Lovesindier...", de la mà de la propera guanyadora (" Déjame que les hable yo en su idioma, vida mía") d'Eurovisón, Anne Bottle of Tejas Verdes.

dilluns, 16 de setembre de 2013

TARDORAL POÈTICA A VERDÚ


TARDORAL POÈTICA A VERDÚ. DISSABTE 21, a les 8 del vespre, a la Fundació Tekhnikós. Verdú (L'Urgell).Hi serem tots: a la cadira, a la sala, al pensament i en el vers alliberat amb l'alè. Procurarem trobar el punt on els ulls s'il·luminen perquè la paraula ha encertat el moment en què la metàfora esdevé significat en la vida de cadascú. Procurarem fer-vos sentir que pertanyeu a la llengua catalana, la que ens basteix, ens dóna vida, ens emociona i ens acomiada. 

PS. El blog que ara llegiu és un dels 5 finalistes als premis STIC, en la categoria de Literatura. Ara toca esperar...;-)

diumenge, 15 de setembre de 2013

IRA...RA, RA!

Com que les mosques no el deixaven menjar, el practicant de ioga va demanar ser reencarnat en insecticida. No havia comptat amb que, degut a la bonança econòmica, ara se mataven a canonades, amb el beneplàcit de l'exèrcit pacifista, que ho feia a bufetades. 

PD. Me'n falta un, de conte. sobre els pecats capitals. S'admeten idees SOBREres, perdó, volia dia GOLAfres...

dijous, 12 de setembre de 2013

MISÈRIA (iii)...PRESTO!!

 Per al JP, que em té el cor robat, i per altres que també...que sou TOTS!! Gràcies!

MISÈRIA

Aquell mag era tan pobre que hagué de menester l'aval del conill del barret per comprar-se'n un de nou.

dimecres, 11 de setembre de 2013

AMUNT, CATALUNYA!

Bona diada a tots. Algun dia ens veurem lliures del jou... mentre, via catalana a la independència. Que ens vegin, que ens escoltin, que ens fotografiïn. Deixem petja, no ens esborraran. I la pell a punt per a les 17:14...


dilluns, 9 de setembre de 2013

COBDÍCIA


No en tenia prou de fer màgia amb els bitllets de 50€ dins les butxaques de la seva xicota, sinó que a més li posava les banyes amb els seus millors sostenidors.

dissabte, 7 de setembre de 2013

NO LISTEN THE ASK


"La turista olímpica quería depilarse, pero la esteticién madrileña no entendió la pregunta, y le quitó con cera el poco inglés que ambas sabían".

Microconte que ha sortit de veure aquesta sinyora: VEGEU-LO AQUÍ 

dimecres, 4 de setembre de 2013

CUIDA'M

Cuida't molt, em dius, com si fos possible que me'n descuidés. Cuida'm, ni que sigui en la distància, de la manera que ho fan els que no tanquen les finestres per por a trobar la gràcia als homes-llop, i per por a ser devorat mentre imagines altres escenaris (m)entre llençols...Perquè en les taules, i en els silencis, juguem a escacs en les torres de guaita, barrejats en el gris indefinit de la claror dels somnis no acomplerts i la nit. Respirem. I saltem entre línies, mestres de l'esgrima literària, com el punt volat de la ela geminada...

Goldfrapp - Drew from Mute on Vimeo.