S'ha produït un error en aquest gadget

dimecres, 31 de desembre de 2014

Arc del 2015

Ubicar-me. Dins teu o dins del món. En allò que hom anomena ànima, i en papers guardats a la butxaca. Besar-te els comiats abans que diguis res. Fer l'amor com si n'estés aprenent. Surar-te als palmells i ditejar-te fins al colze. Llegir en veu alta per a esfondrar el món amb la bellesa d'aquesta veu que diuen sap emocionar fins al plor. Escriure-us, fills, damunt de tot el que puc dir per amor. Respirar mentre camino, mentre nedo, mentre et miro i sospirar. No patir per aquesta vida, que amb 2 dies que dura un ha de ser per a la pell amb la pell estimada. Escriure, viure, abraçar per a ser més forts encara. I tornar-hi, tossuda, tots els dies d'aquest any que ha de venir: arcs els de les celles, del paladar, dels pulmons, dels palmells de les mans, dels colzes, dels genolls, del sexe quan et rep. Arc el del cel on tot hi cap. Bon 2015, i gràcies per llegir i/o deixar molles. Ja es faran barres de pa a mida que passin els dies... :-)

A Momentary Taste of Being by James Blackshaw on Grooveshark


diumenge, 28 de desembre de 2014

Gastroteca innocent ;-)

"Sí, ja passaré pel bloc per llegir-te... i com es deia? Candireta? Càligeleta? Cadireta?" "Sí, això mateix, ja me lligiràs quan te vaigo bé. Ale, siau."

carinyo...treiem-nos el plat de taula?


Ara, per deixar-me perdonar per no haver dit res (deia l'Olga que aquell que escriu per Sant Esteve desencalla allò que romania encallat al pap), us deixo amb una gastroteca... innocent, com jo. Perquè només hi tinc els ulls rere les ulleres, i diuen que són molt bonics, d'un color torrat i amb cràters que recorden els de la Lluna. Innocent...jo? ;-D

1. ESCALA NIFI: Internet al replà, amb la Plaiesteixon. (per a la Sandra)

2. Escorretolador: esperma de 1oo metres. Lliures, of course.

3. AIWAtsapp: reproductor xafarderu amb ràdiocaset, usualment col·locat, que espia els vostres missatges. S'ignora si ho fa amb bolígraf o per tauleta de fang.

4. ACAVAR: acció dels paletes que consistix en comensar una cosa i no donar-la per terminada. Sempre queda impune, valgo la resistència. 

5. OXIMORÓS: dit del versificador que queda a deure les mentàfores, pels puestos on passa. 

6. CENSiam: hortalissa experta en Matemàtiques, que compta els pèsols de les princeses. (per a la meva Núria)

7. TANGA DE BITLLES: peça de vestir reglamentària per a tirar aquestes peces de fusta i fer caure de l'emoció qui estigo darrere. (per al meu Joan Garbí)

8. Anotari: bloc de paper que duc al bolso, que redacta amb primor i entona de meravella. (per a tu, Enric) 

9. MEMEMBRILLO: "Codony, ja t'has fet un altre selfie???"

10. CARND'ELLA: tall molt apreciat pels consumidors de la Bescud'ella de Nadal, que va des del lòbul frontal de la senyora en qüestió fins al metatars del dit petit del peu esquerre, ungla i penelló inclosos.

10. bis. Els que mengen Carnd'ella haurien de conèixer la variant Escud'ella, molt apreciada a les illes en què manen les femelles. 

11. EVAGINACIÓ D'IMPOSTOS: anar-se a córrer (juergues, claro) a Suïssa perquè no se sàpigo quants orgasmes has tingut al teu país d'origen.

12. HUNS: Víkings solitaris.

13. TRETZEL: Malaltia estranyíssima que consistix en tenir net com una patena el número 13 d'una casa, d'un avió, d'un teiatru, etecetera.

14. ETECÈTERA: extraterrestre que sap llatí, i advertència que ni vénen més com ell.


Fins aquí, una mostra d'irreverència. Tingueu un bon dumenge, com diem aquí a l'Urgell :-)

Your Heart Is as Black as Night by Joe Bonamassa on Grooveshark
ct>

diumenge, 21 de desembre de 2014

16 Nadals

Avui, 22 de desembre, a les 2 de la matinada, el primer dia de l'hivern de 1998, va néixer la meva filla Beatriu, que havia de ser un regal de Nadal, i en canvi fou 4.2 kgs de criatura que en opinió del ginecòleg "un bebé bellíssim en el mateix moment de la naixença". Un petonarro, filla. :-)


1.

Vaig bressar el nadó
i el seu cor bategant
em va treure de l'ensurt.
Ella no sabia
què eren les seves mans:
les tenia tancades. Li vaig preguntar
si hi havia un lloc
on no existís el món.
No sabia què
era la veu: els llavis
formaven un mugró.

2. 

Al parc la nena diu:
observa'm. No comptarà
a menys que miris. I em mostra
com salta de costat, i a la corda, i la caiguda,
els trucs al pati a migdia,
cadascun desconegut fins que acaba.
A casa m'ordena:
guaita com menjo. La miro
fer-se un cabdell, dormir;
mentre intento sortir de la cambra fosca
la seva veu ensonyada em demana: mira'm.

3.

Sempre passàvem el balancí
cap als gronxadors
però aquesta nit recordo
el principi de la palanca,
assec la criatura en un extrem,
jo m'assec aprop del centre,
el punt de suport, de seguida té la potència
per enlairar-me de terra
i em manté suspès
pel seu minúscul pes, i riu,
jo atordit pel poder de la fórmula.


TRADUCCIÓ DE LA CANTIRETA, la seva mare :-)

FAMA igual a HAM

www.jmora.com


Farta de que la Fama se li escapolís, la poetessa rústega i màgica la tornà ham amb un cop d'escombra al cap. Els peixos, desnerits i poc avesats a veure novetats dins de la bassa, van picar-hi com a taurons. I la musa, que també passava gana, es conformà amb l'olor de la raspa d'una arengada fresca, i quatre molles poètiques amb gust a pernil que encara no formaven part de la digestió d'un gos afamat. "Poeta?...No pas, es confon....el carrer que busqueu és prop del cementiri de Montjuïc...No hi ha de què..."


PD. Basat en experiències pròpies. :-(

Fame by Fall Out Boy on Grooveshark

dimecres, 17 de desembre de 2014

Servei?

eletunk.com....digui?


".... no....que no....que no m'anten, home...que quina companyia tinc?...la de la meua dona...sí, la Gertrudis...i el gos....companyia no ni fa gaire, no...asperi.... i ara què diu aquet....mira que....Gertrudis!!....un whats....whats!....ara asstic per vostè....no, m'agrada més l'Afònica....ves, pel fusbol, clar....el que jo no miro i vostès no comproven que miro, clar...la Mirinda no tant... vull dir la Taronja...no, jo sóc més de Fanta...de llimona, eh?.....si oigo?.... oitant que ioiga....la Gerturudis ni fa 3 cops al dia....sí, l'om...sí, home, lo presentador sota l'om...oigo?...qu'és pensa que sóc sord?....tonto no, sord!!.... Gerturdis, un altre whats!!.... miri, ja'n tinc prou, eh?.... companyia?....ma sogra acaba de vinir a sopar....i s'ha endut la gossa...clar, que li faço companyia a la meua... dona, dona...Sí, la Bolafon no'stà mal, prò trobo que los megabraits no donen per ré...sí, si hem de sortir del poble per agafar cobertura...i un acostipat, de regal...no, no'n vull de regalos vostres, qu'estan anverinats...Gerturdis, lo whats dels....que dèiem? ah, pos sí... lo jazz no mos agrada gaire...sí, lo Brad Mehldau...ah, Ja'lte?...m'alegro...no...no m'alegro....Trudis, diga-li a la paia aquesta que no anvio fotos cotxines, que després me mires malament perquè no tinc...sí, hu tinc tot, miri: la sogra, la gossa, la Trudis. l'Ànima als peus i Nostresinyó presidint lo pessebre....pos no...no hi havia caigut...Ja?....O no?...si me fan Mobingstar?...no,Afònica...Trudis, diga-li al whats de la teua amiga cotxina que no anvio despulles per telèfon....ah...pos no...digui digui...no, si sopem tard...cap a la 1 de la matinada...."

PD. inspirat per açò.

REMBRANDT intern

Tu no ho saps, però és molt probable que m'hagis deixat i que no ens siguis conscient. Ara que aquesta foto que tinc de tu ja no et fa justícia, i en la qual deixaràs de somriure així que tanqui la tapa del telèfon on t'he guardat, n'hi ha una altra on em miro per si el teu reflex fa de mirall de la meva cara. Em rondes de nit, magnífic Rembrandt del meu cos, i fas estada i vespres en el meu sexe, el claustre que em vas versificar per turmentar-me sense tocar-me. Si m'has deixat, hauries d'esborrar-te dels noms que sota la dutxa les gotes van perfilant damunt del meu melic. El teu nom no em deixa. Ni dormir quan cap dels dos té son, ni guardar-ne per quan en tingui, i només siguis una empremta al costat del meu cos.

Called Out in the Dark by Snow Patrol on Grooveshark

dilluns, 15 de desembre de 2014

Retenir el paisatge

Atrapada... en aquest bes d'imatge
Avui passejaria vora teu, sense cabells de color blanc, sense pes en el cor que t'enyora, i seria el rastre del carbó que emigra del llapis per fer-se/ser discret. Fóra la llum que t'encercla mentre treballes, i el sospir del deseiximent. Un nom propi ple de records per encetar, un selfie amarat d'admiracions adjectives, el botó d'aturada entre els dos pisos d'un sandvitx deliciós, el trau on em perdria indefectiblement si fossis una jaqueta. Avui em faria molt esdevenir un quartet, una cambra petita habitada per tu i jo, amb 4 cordes on repenjar el cos i els braços, i trenar amor indexat: primer els dits, després els canells, després avançar cap al teu pit. I bategar-hi sense treva, com un "allegro prestissimo". Esclat de passeig, de retenir el paisatge rústic perquè hi ets tu. 

PD. S'acosta el final del trimestre. Passejo entre butlletins, amb posat més aviat tristoi (cauen carbasses amargues). Espero que tingueu una bona setmana. Petons...

If There's A Rocket Tie Me To  by Snow Patrol on Grooveshark

divendres, 5 de desembre de 2014

NÀsLISIS

www.taringa.net


"Pos mira...ara resulta que m'he de fer una nàslisis. Si, home, de nas. Te trauen los mocs i se'ls miren bé. Dons...potsé se posen guants, ara que ho dius...i si són verds, els miren de prop. Si són taransparents, els posen en una assafata negra i a contrallum diuen que són "ultraluminiscents". Lo que sints, tu!... Io, l'altre dia li vai dir a lo metxe que a mi aquestes paraulotes no me les digués, que m'afectaien molt, tu. Sí...i va continuar com si sentís ploure. "Raidogarfies", "Ascleròtida multiplicada", "Fal·lograma ventricular", "Aspàrralisi monumental"...io pensaia que si tinia totes aquestes malalties ia no calie que m'entornés a cas a apagar lo foc amb lo caldo....i l'Anselmo, que m'aspera per dinar...i què li dic, eh? ...ara arresulta que lo midicament que me prenia no era el que m'ahvia de prendre, i que m'ha fet malbé lo Apotassio, que és un sinyór que no conec de ré, i que si me fallen les cames és perquè aquest sinyor me té dominat (io preferixo lo Brad Pitt, prò en càpsules no el tenen, i en supositoris me fa vergonya demana'l). I lo ferro de la paella se n'ha anat, prò diu que també l'hem de buscar a les nàslisis aquestes, i io li dia al metxe si es pensa que mos mingem les paelles a casa nostra en lloc dels continguts, prò aquell home vinga a escriure coses en papers, i ara resulta que tampoc tinim bé Los Elextròlits, que per mi que són un grup de música jevi. Sas què? Que me'n vai a la framàcia, a demana'l framacètic que me recomano unes pastilles per a dixar d'astornudar, que ja van 4 cops que he netejat la pantalla i per'xò fai tantes faltes. Apa, salut!"

PD. Ara resulta que tots 4 mos hem de fer anàlisis de sang. Prò...no'n  tinim prou amb lo Gobienno Dehpanha amb xuclar-mos vius i sense poder protestar? Ains :-)

dijous, 4 de desembre de 2014

zenze duez dentz


ioc.xtec.cat
 Benvolgutz,

La mama me diu que eztà una miqueta tizta pequè he caigut i m'he trencat duez dentz. Una altda la tinc amagadeta a la geniva, i diu que amb mazzatxe me zortirà enfoda. Lez altez duez...potzé me lez haudan de treude. Al pade i la made no els agdada gaide, aizò d'opedar-me i que me tingon amb un zèdum al bdaz i me pozon potinguez a la boca i al bdaz i no me dizon dormí. Pdò me diu la mama que zóc molt valent pequè no plodo gaire-genz i encara zé fer la patagufa. Ada tinc la galta molt onflada, i diu lo pade que zemblo un nen d'un anunzi que no antenc. Ia li pdeguntadé a la mama, que zap explicad-ze molt bé. Aizò zí, lo pa amb pednil i fomatxe no'l peddono, ni lo Cacaolat. Diu la mama que amb petonz i lleteta amb zicolata me fai gdan.


Aspedo que valtrez eztigueu millor que io.

Petonz,

Lo planzonet de la cantideta.

Summer Teeth by Wilco on Grooveshark

dilluns, 1 de desembre de 2014

Examen és una paraula aguda

S'examina de català: estimar, correspondre, respectar, convivència, emancipació, llibertat, diàleg, amor. Totes les paraules són agudes (incideixen en el significat), planes (tant de bo no calguessin muntanyes per assolir-les), i esdrúixoles (magnífiques en la seva exuberància) i totes pertanyen a la PERSONA.PD. 1. Que comencem bé la setmana, amb el dissabte caspós com a cirereta ;-D
PD. 2. I feliciteu a la Miramelsmots, que ha guanyat un prèmit literari!! :-))