Passa al contingut principal

He retallat el turment del 2020

@Kelly Sikkema 

 

Avui, dia 1 de gener, he retallat, amb molta cura, un calendari penós i aspre, dramàtic fins a la medul·la, posant atenció en separar bé les imatges dels dies. He volgut reservar, per si un cas, totes les xifres del confinament: 104 en total. Durant aquells dies vaig conservar la cordura perquè treballava, pantalla rere pantalla, la paraula i la frase, fossin llengües o literatura nacional o castellana. Me'l vaig mirar tantes vegades, tant el quadrat d'internet com el paper amb els dies inacabables del turment psicològic! En aquell calendari hi havia poques marques o abreviatures del que havia de ser rellevant. De fet, l'únic consol que tenia eren les fotografies del mar ample, inhòspit, llarg i fosc, presidit per magnífics fars de múltiples colors. M'hi vaig agafar com un nàufrag en una fusta corcada, i hi vaig surar, el calendari n'era el flotador provisional. Ara que està retallat i me'l guardo per als collages o cartes que en surtin, volia fer-vos partícips de la seua història. La vida estranya del meu escriptori és una mostra de la meua personalitat. 

Gràcies, JP Merch, per ajudar-me a fitar - sospirar, maleir, desitjar, ancorar- l'horitzó del 2020 amb el teu regal. Gràcies als que m'hau llegit tot l'any passat. Espero no cansar-vos durant aquest any que comença avui. 

Comentaris

  1. El confinament del març-abril-maig va ser llarg i en ocasions productiu. Si no fos... que vam tenir pèrdues irreparables.

    ResponElimina
  2. En el 2020, el calendari, es va fer més llarg que mai.
    Començant aquest any, et desitjo bona escritura per a molts més.

    Salut!!

    ResponElimina
  3. L'art és sovint també un consol al dolor, a la pèrdua, a l'enyor, a la necessitat d'abraçades de veritat. Per a tu ho van ser aquelles fotografies, per a d'altres una música, un poema... O un escrit en un blog que llegeixes com qui entra a casa d'altri a veure què s'hi diu...
    Gràcies, Cantireta pels teus escrits.
    Bon any!

    ResponElimina
  4. Avançem cecs i sords cap a no se sap on....

    ResponElimina
  5. Ja que parleu de calendaris , l'any passat, no ha pas fet merits perquè en guardem cap. al gner, me'n regalar un de molt bonic, quan el vaig rebre vaig trobar que els dies i els números no casaven bé, me'l vaig mirar detigudament i ai las, era del 2020 !!! Els vaig enviar un missatge dient que d'aquest any, amb un ja en tenia prou, potser que m'enviessin el del 2021...Estic esperant!
    Bon vespre.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Càntirs trencats, nanses desaparellades, torns que van com volen...aquí hi cap tot!

Entrades populars