BAKLAVA
La Cantireta se'n va a Estambul fins dijous dia 13 al vespre. El motiu de tenir aquest bloc en estat de delícia turca és l'aprovació d'un projecte Grundtvig per part d'Europa que té a veure amb el menjar tradicional i saludable, i en el qual hi participem, a més de l'escola turca que n'és la coordinadora, una escola de França (Montluçon) i una d'Alemanya (Leipzig). I sí, estic nerviosa, perquè a més de la responsabilitat de representar a l'escola, som la primera escola d'adults de la província de Lleida que té un projecte Grundtvig aprovat i ara el duu a terme. Per tant, és com posar una pica a Flandes, o portar una mica de Catalunya a Estambul. Cal afegir, nogensmenys, que la llengua vehicular és l'anglès, i el tòpic de la trobada és el menjar, amb totes les branques que se'n puguin derivar: econòmic, social, polític, de sostenibilitat, sanitari, filosòfic i fins i tot religiós (ells, com ja deveu saber, no mengen porc ni beuen alcohol, si són practicants responsables).
Presentarem les receptes més nostrades: el cóc (o coca de recapte), el bacallà amb samfaina, el gaspatxo, el pollastre amb prunes, les favetes amb sípia, la macedònia, la truita de patates, el mel i mató, la paella, l'amanida de nous i poma amb vinagreta de mel... i el PA AMB TOMATA, clar!! En anglès, amb recepta i imatge inclosa... Espero no ensopegar amb cap consonant travada, ni tartamudejar...
Demà diumenge, a les 11.30 del matí , se'ns enlaira l'avió... comença l'aventura!
PS. Elveda, ve güle güle (a reveure, i feu bondat :0) )
Tant és si l'anglès et fa ensopegar, el que importa aquí és la bona comunicació i la concòrdia, el compartir la gastronomia en tots els seus àmbits. Gaudeix molt de l'experiència i espero que els agradin els plats d'aquí!
ResponEliminaSort i ventura , bon viatge . Que xalis molt.
ResponEliminaDe segur que faràs una molt bona missatgera. Bon viatge.
ResponEliminaQue vagi molt bé, Cantireta, i que tornis amb ganes d'explicar-nos moltes aventures!
ResponEliminaEstem molt tranquils, tenim una digna representant per portar la pica a Flandes o a on s'hagi de portar!
ResponEliminaAu, doncs passat-ho bé i ja ens ho explicaràs quan tornis.
Petonets!
Una bona experiència Cantireta, està bé això d'intercanviar gastronomia...Si els menjars d'allà són bons com bonics els colors dels ingredients, segur que te'n lleparàs els dits...Que t'ho passis bé i no facis res que els que ens quedem aquí no faríem!!!
ResponEliminaPetonets.
que ho passis molt bé montse ! Segur que ho faràs molt bé, seràs una bona embaixadora catalana !!
ResponEliminauna abraçada i fins la tornada !
joan
Bones inciatives en la cultura, en aquest cas gastronòmica, i com li he dit al meu amic Eduard de Col·lectiu d'antiartistes, la xarxa ha fet que els pobles s'acosten culturalment i es comprenguen millor, si és amb el menjar doncs bona cosa.
ResponEliminaBon viatge Cantireta i que ho passes bé i que parles molt anglès.
Vicent
que vagi molt bé! De ben segur,és una iniciativa ben enriquidora!!!
ResponEliminaQue gaudeixis molt, cantireta bonica!!!
ResponEliminaPassa-t'ho bé, bonica!...
ResponEliminaBon viatge, bona estada i millor retrobament.
ResponEliminaQue emocionant!! Passi-ho bé i menja mooolt i bo!!!
ResponEliminaHOO!!! passa-t'ho be he???? molt i molt be !! i segur que faras de bona representanta no et preocupis gens !!
ResponEliminaQuina emoció, que bé, segur que en trauràs una magnífica experiència. I els deixaràs a tots impressionats, amb tartamudeig o sense. Petons i bon viatge!!
ResponEliminaBon voyage!! y que la duda te acompañe, porque de ella nace la seguridad y la certeza temporal. Hasta ahorita.
ResponEliminaVal
Barcelona Daily Photo
Segur que seràs una més que digna representant.
ResponElimina