Passa al contingut principal

BAKLAVA



La Cantireta se'n va a Estambul fins dijous dia 13 al vespre. El motiu de tenir aquest bloc en estat de delícia turca és l'aprovació d'un projecte Grundtvig per part d'Europa que té a veure amb el menjar tradicional i saludable, i en el qual hi participem, a més de l'escola turca que n'és la coordinadora, una escola de França (Montluçon) i una d'Alemanya (Leipzig). I sí, estic nerviosa, perquè a més de la responsabilitat de representar a l'escola, som la primera escola d'adults de la província de Lleida que té un projecte Grundtvig aprovat i ara el duu a terme. Per tant, és com posar una pica a Flandes, o portar una mica de Catalunya a Estambul. Cal afegir, nogensmenys, que la llengua vehicular és l'anglès, i el tòpic de la trobada és el menjar, amb totes les branques que se'n puguin derivar:  econòmic, social, polític, de sostenibilitat, sanitari, filosòfic i fins i tot religiós (ells, com ja deveu saber, no mengen porc ni beuen alcohol, si són practicants responsables).



Presentarem les receptes més nostrades: el cóc (o coca de recapte), el bacallà amb samfaina, el gaspatxo, el pollastre amb prunes, les favetes amb sípia, la macedònia, la truita de patates, el mel i mató, la paella, l'amanida de nous i poma amb vinagreta de mel... i el PA AMB TOMATA, clar!! En anglès, amb recepta i imatge inclosa... Espero no ensopegar amb cap consonant travada, ni tartamudejar...

Demà diumenge, a les 11.30 del matí , se'ns enlaira l'avió... comença l'aventura!  

PS. Elveda, ve güle güle (a reveure, i feu bondat :0) )

Comentaris

  1. Tant és si l'anglès et fa ensopegar, el que importa aquí és la bona comunicació i la concòrdia, el compartir la gastronomia en tots els seus àmbits. Gaudeix molt de l'experiència i espero que els agradin els plats d'aquí!

    ResponElimina
  2. Sort i ventura , bon viatge . Que xalis molt.

    ResponElimina
  3. De segur que faràs una molt bona missatgera. Bon viatge.

    ResponElimina
  4. Que vagi molt bé, Cantireta, i que tornis amb ganes d'explicar-nos moltes aventures!

    ResponElimina
  5. Estem molt tranquils, tenim una digna representant per portar la pica a Flandes o a on s'hagi de portar!
    Au, doncs passat-ho bé i ja ens ho explicaràs quan tornis.
    Petonets!

    ResponElimina
  6. Una bona experiència Cantireta, està bé això d'intercanviar gastronomia...Si els menjars d'allà són bons com bonics els colors dels ingredients, segur que te'n lleparàs els dits...Que t'ho passis bé i no facis res que els que ens quedem aquí no faríem!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  7. que ho passis molt bé montse ! Segur que ho faràs molt bé, seràs una bona embaixadora catalana !!

    una abraçada i fins la tornada !
    joan

    ResponElimina
  8. Bones inciatives en la cultura, en aquest cas gastronòmica, i com li he dit al meu amic Eduard de Col·lectiu d'antiartistes, la xarxa ha fet que els pobles s'acosten culturalment i es comprenguen millor, si és amb el menjar doncs bona cosa.
    Bon viatge Cantireta i que ho passes bé i que parles molt anglès.

    Vicent

    ResponElimina
  9. que vagi molt bé! De ben segur,és una iniciativa ben enriquidora!!!

    ResponElimina
  10. Bon viatge, bona estada i millor retrobament.

    ResponElimina
  11. Que emocionant!! Passi-ho bé i menja mooolt i bo!!!

    ResponElimina
  12. HOO!!! passa-t'ho be he???? molt i molt be !! i segur que faras de bona representanta no et preocupis gens !!

    ResponElimina
  13. Quina emoció, que bé, segur que en trauràs una magnífica experiència. I els deixaràs a tots impressionats, amb tartamudeig o sense. Petons i bon viatge!!

    ResponElimina
  14. Bon voyage!! y que la duda te acompañe, porque de ella nace la seguridad y la certeza temporal. Hasta ahorita.

    Val

    Barcelona Daily Photo

    ResponElimina
  15. Segur que seràs una més que digna representant.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Càntirs trencats, nanses desaparellades, torns que van com volen...aquí hi cap tot!

Entrades populars