CREMA
Un àpat de nit. Un carbassó brillant, túrgid, estival. Llevar-li la pell a tires, amorosament, sense pressa, fent un carpe diem de treure la disfressa a l'hort. Agafar un ganivet i fer-lo a rodelles, semblant als petons en la imaginació: mida i durada. Fer bullir l'aigua. Guaitar lentament com es fan les bombolles a la seua pell. Els calfreds amb la punta dels dits. Triar una hortalissa allargassada, blanca, perfumada, que es despulla tendrament sense perdre el blanc original. Mateix procediment amb l'alba vertical, la que també pot ser despentinada, per a que es cogui en el cos. Foc suau. Diga'm què vols sopar, que em vols. Acaba de ploure. Barrejo els blancs d'aquesta menja canicular. Sóc crema. Sopa'm, sense cullera. No ens cal.
Espero que no es cremi... no sigui que la sopa estigui bullint...
ResponEliminaPetons ignífugs...
Li bufa suaument a la comissura de la tassa...i la tassa s'estremeix...
EliminaGràcies... ;-)
Deliciosa.
ResponElimina...
Cuando te conviden a comer, no debes llegar a casa del anfitrión después que hayan servido los postres; pero tampoco antes de que amanezca el día señalado para la comida. Si no ha precedido invitación y eres tú quien se convida, bueno será que te anuncies con anticipación para que puedan prepararte comida buena y abundante.
Cocina Cómica - Juan Pérez Zúñiga - 1897
:-)***
Eliminadiga'm antiquat, però jo tot el que es menja, abans de tastar-ho s'ha de remenar bé.
ResponEliminaTrasbals, que no hagin pòsits amargs en cada àpat, que es pugui aprofitar tot.
EliminaDiuen que les cremes al estiu es podem prendre fredes, no crec que sigui el cas d'aquesta.
ResponEliminaSeria una llàstima deixar-la refredar...
Escudella. Carn d'olla. Deixem la verdura per als avorrits.
Elimina:-))
Mmmmm!
ResponEliminaVe de gust...cremar-se?
Elimina;-))
Déu meu, quines coses!!
ResponEliminaPetons!
Jo pensava en persones majúscules que no són tan amunt...i en altres coses...
EliminaPetons! ;-))